Kazánarcú fiú világa

Rendszeres beszámoló a Kazánarcú fiú kalandjairól a 2. dimenzióban.

Utolsó kommentek

  • popcore: bánatos uaz utazzon hullámos aljú uszályon! (2010.03.26. 23:54) Hamvaibol a pogacsa...
  • M a s z a t: A nyitott hossz-etalon készletet ,szakmai ártalomként' tudom elfogadni Gábris részétől (gondolom ő... (2010.01.25. 17:53) Cell-gate
  • Dante Design: Bravó :D (2010.01.23. 17:46) Sign of the KRESZ
  • popcore: elnök (2010.01.22. 23:59) Egykismas
  • popcore: positive feedback (2010.01.19. 23:13) Sign of the KRESZ
  • Utolsó 20

Címkék

A kiraly (evente) visszater

2010.01.08. 17:49 Dmitri

Érdekes, hogy mennyire meglepő vagy elgondolkodtató alkotásokkal találkozhat az ember a street art műfaj berkein belül, ha nyitott szemmel jár fővárosunk utcáin. És itt nem a csendélet kategória legkommerszebb tagjára, az egyetemisták és a hajléktalanok közös kifejezőeszközére, az üres beloe vodás üvegek megunt ételágyra fektetésére gondolok, amely sajnos mára már elcsépeltté és kliséssé vált.

Hanem példának okáért, egy régi Mercedes típusú platós haszongépjárművön elhelyezett „ezeröcsire”, melyet Mr.Dzsi kollégám örökített meg az utókor számára, és mindössze annyit fűzött a kompozícióhoz: „Döbbenetes, hogy milyen újszerű felfüggesztéssel rendelkezik ez az orosz csoda.”



















De az sem kevésbé egyedi, amikor sörözőbe menet egy B-s Opel Omega félig elégett maradványai mellett haladtam el. A helyi lakóközösség azonnal megkezdte az autó hátsó felének redisztribúcióját, ami azért (is) volt figyelemre méltó, mert az első fele még képlékeny volt a forróságtól. Azt hiszem ez már az akcióművészet határát is súrolja.
 

Azonban mi ezeknél is sokkal érdekesebb és, mint utólag kiderült, viccesebb agyszüleményt találtunk a tavalyi év egyik hideg októberi hajnalán.
 

Baráti társaságunk már az összejövetel utolsó fejezeténél járt, ennek gerincét gyrosaink szabadtéri feldolgozása adta. Így fordulhatott elő, hogy az egyik tüzelőnek valóról sandított ránk a következő matrica.


















Annyit csaltunk, hogy a képet nem helyben készítettük, hanem magunkkal vittük emlékbe és reprodukáltuk élvonalbeli számítógépes grafika segítségével.

 

Hogy őszinte legyen, fogalmunk sem volt, mi a sikító búbánat akar lenni az ábra. Merész tippként elengedtük, hogy valószínűsíthetően egy szebb napokat is megélt tápanyagcsomagtól búcsúzú ebről lehet szó. (Ha tényleg kutya, akkor valószínűleg dalmata, de még inkább vizsla lehet. Bucó a neve. Mert így hívnám, ha ilyen kutyám lenne.)
 

A megvilágosodás reményében felkerestük blogunk névadóját, hogy szórja el a tudás magjait. Nagy mosollyal fogadta a megfejtésünket. Sajnos nem Bucó van a képen. Kicsit belerajzolt nekünk a piktogramba, az egyszerűbb megértést segítendő:

Ha valakinek esetleg még nem volna világos, akkor ez a Középföldén évente megrendezett Elfears Presley hasonmásversenyen kapott paróka használatát hivatott bemutatni, jelesül, hogy ne fordítva rakja fel a polgár a műhajat, mert úgy kineveti a közönség. (Valamint, hogy szemüveget is illik viselni.)

 

Az elpusztult agysejtekért elnézést kérünk.

 

u.i. A bejegyzést visszadátumoztam január 8-ára, Elvis születésnapjára, hogy hitelesek legyünk.

1 komment

Címkék: elvis piktogram elfears

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanarcufiu.blog.hu/api/trackback/id/tr341660536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása