Kazánarcú fiú világa

Rendszeres beszámoló a Kazánarcú fiú kalandjairól a 2. dimenzióban.

Utolsó kommentek

  • popcore: bánatos uaz utazzon hullámos aljú uszályon! (2010.03.26. 23:54) Hamvaibol a pogacsa...
  • M a s z a t: A nyitott hossz-etalon készletet ,szakmai ártalomként' tudom elfogadni Gábris részétől (gondolom ő... (2010.01.25. 17:53) Cell-gate
  • Dante Design: Bravó :D (2010.01.23. 17:46) Sign of the KRESZ
  • popcore: elnök (2010.01.22. 23:59) Egykismas
  • popcore: positive feedback (2010.01.19. 23:13) Sign of the KRESZ
  • Utolsó 20

Címkék

Arcatlansag vol2

2010.01.04. 13:58 Dmitri

Ahogyan azt már korábban megénekeltük, forrófejű barátunk portréját sokszor sokan sokféleképpen (félre)értelmezték. A továbbiakban a Kazánarcú fiú által elmesélt,  bizarrabbnál bizarrabb, kontinenseken és történelmi korokon átívelő melléfogásokból szemezgetünk.

Az ókori Hellászban imádták a líra hangját, esténként a múzsák is ezzel kényeztették közönségüket. Az Olimposzon ki is tettek egy jelzést, ami szerint a mulatság befejeztével a lírákat tilos volt szerteszét hagyni, mert balesetveszélyt okoztak, a zenészek felhőnek voltak kötelesek támasztani a hangszert.

A történelemben elmondása szerint legközelebb Angliában, a XVI. században találkozott ezzel a jelzéssel, I. Mária udvarában. Tudni illik, Véreskezű Mária vissza kívánta állítani a római katolicizmust, és nem tűrte a pogány divatú szakáll viseletét környezetében, így a hosszú arcszőrzetű férfiak kötelesek voltak egész nap fazekat hordani fejükön. Közel 300 vallási lázadót, akik nem voltak hajlandók betartani ezt a szabályt, máglyán megégetett.

Azonban Kazánarcú képe, mint jelzés, nem csak Európában volt látható, meglepő módon eljutott Amerikába is. Geronimo, mikor a törzse varázslójává vált, apacsai nagy tiszteletét kihasználva számos rendelkezést hozott. Ezek egyike volt, hogy földjeiken a csíkosfejű sastotemeket úgy kellett felállítani, hogy azok bárhonnan megközelítve balra tekintsenek. Erre a szabályra gyakorta kénytelenek voltak táblákon is emlékeztetni a népet.

Az újkorban, a képregények megjelenésével hajlamosak voltak elbagatellizálni a régebben komoly dolgokra figyelmeztető jelképek használatát. A II. Világháború környékén is tombolt a képregényláz, mikor Londont bombázták, a jókedélyű légósok az alább látható rajzolt rakéta képének kihelyezésével figyelmeztették a lakosságot a veszélyre.

Szólj hozzá!

Címkék: raketa piktogram totem kazanarcu labas lira

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanarcufiu.blog.hu/api/trackback/id/tr961634199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása